Χούμους με πιπεριά Φλωρίνης

2024-10-04
Τα ρεβίθια αποτελούν μια εναλλακτική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο & φυτικές ίνες. Μάλιστα, πολλές φορές δεν είναι τόσο εύπεπτα & μας ταλαιπωρούν. Ένας ευχάριστος τρόπος ένταξής τους στο διατροφολόγιο μας, είναι το χούμους.

Υλικά: 

  • 200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς & βρασμένα 
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (τουρσί ή ψημένες)
  • Μια σκελίδα σκόρδο 
  • Χυμό από ένα λεμόνι 
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 

Σε ένα μεγάλο μπλέντερ ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Φυλάμε στο ψυγείο για 7-10 ημέρες. 

Η μια κ. σ. (περίπου 20 γρ.) έχει 50 Kcal. 

Fun tip 

Αντί για πιπεριά Φλωρίνης μπορούμε να αντικαταστήσουμε με:

  •  1-2 κ. σ. πέστο (με μια μικρή επιβάρυνση στις θερμίδες).
  • 3-4 λιαστές ντομάτες (το ίδιο)
  • Μια μελιτζάνα ψητή στο γκριλ